אני מאד אוהבת לארח. תמיד אהבתי את ההרגשה שכולם יחד. מדברים, משלימים זמן אבוד, מספרים חוויות או רק מקשיבים. אבל ביחד. כשעברנו לגור רחוק מההמולה המוכרת, המבורכת, זה היה ממש חסר. כל אירוח נהיה חשוב, משמעותי, עם התכוונות מלאה. אפילו יותר מפעם.
שלושה דברים הכרחיים לאירוח מוצלח
בשביל אירוח מוצלח צריכים שילוב מנצח של שלושה דברים – תפאורה מתאימה, מתכונים מנצחים ואורחים לשמוח איתם.
הפעם, האירוח שלי היה אירוח געגוע ביחד עם אירוח ציפייה. במסעות האחרונים שלי לדרום הודו, עם שותפתי וחברתי עדי, למדנו איך לבשל אוכל הודי אותנטי טבעוני, עם דגש על המנות הייחודיות של כל אזור, ההבדלים, דרכי ההכנה, שילוב התבלינים והטעמים ואפילו שילוב המנות בארוחה. תמיד עם חומרי גלם איכותיים, שיטות הכנה ידידותיות, שילוב תבלינים עם השפעות מחזקות, המתובלות אף הן באמונות עתיקות.
אהבנו כל כך שתמיד מיישמות בביתינו, לאהובינו. החלטנו לעשות חגיגה. חגיגה הודית אותנטית באווירה קסומה, עם תפאורה וקישוטים וכלים שהובאו היישר מהודו (בלא מעט קילוגרמים של משקל עודף במזוודות) ועם תפריט של עשר מנות, הכי הכי. אירוח הודי עם אוכל הודי אותנטי משובח!
אמרנו מסע נשים, אז אירוח של נשים. אין כמו לארח נשים. החגיגה היא חגיגה אמיתית. הכל הופך צבעוני יותר. הזמנו לארוחה נשים מיוחדות שהפכו את החגיגה לקסומה באמת.
הרבה לפני שהן הגיעו תכננו בקפידה את התפריט. איזו מנה לצד איזו מנה. מה בהתחלה ומה בהמשך. מה שותים ליד ועם מה מקנחים.
המפות ההודיות הוצאו מהארון, כך גם קערות ההגשה היפות והצלחות. קופסאות התבלינים ההודיים נפתחו ואפילו הקטורת חיכתה לתורה להידלק.
כל שולחן צריך עיצוב מתאים. ומה יותר פשוט מלהביא את המנדלה למרכז השולחן שלנו. הכל מתחיל בנקודת המרכז. המנדלה, העגולה, המכילה, הצבעונית, המחוברת לטבע, בסידור צבעוני מדיטטיבי, תהיה מרכז השולחן שלנו. קערה מוזהבת נבחרה בקפידה לצורך העיניין. קערה בגימור א-סימטרי, על מנת ליצור ניגודיות למעגליות של המנדלה, ששימשה גם לתאורת אווירה.
אורז ביריאני עם קשיו וצימוקים
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי לאחר שטיפה טובה
2 כפות שמן קוקוס או שמן נייטרלי בטעם
1 בצל קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
5 תרמילי הל מעוכים קלות
1-2 מקלות קינמון
1 כפית זרעי כמון
1 כפית מלח
חצי כוס אגוזי קשיו
שליש כוס צימוקים
3 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה:
- בסיר גדול לחמם את השמן. לטגן את הבצל והשום כמה דקות עד שהבצל שקוף ורך.
- להוסיף הל, קינמון, כמון, קשיו וצימוקים. לערבב כדקה עד שהריח משגע.
- להוסיף את האורז ולטגן במשך דקה נוספת.
- להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את האש ולבשל כ- 15 דקות עד שכל המים נספגים.
- לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד כעשר דקות.
להגשה ניתן להוסיף כוסברה קצוצה, פרוסות לימון אן תוספת של קשיו ושקדים מוזהבים במחבת.
מתכון של דאל עדשים אפשר למצוא בפוסט הצבעוני במיוחד על העיר מדוראי.
מתכונים הודיים נוספים, מיוחדים וטעימים במיוחד, אפשר למצוא בבלוג מעורר ההשראה של עדי, "דובדבנים של טעם".
הארומה ההודית של הביחד הנשי והצבעוני נשארה לה באוויר. עד הפעם הבאה, שנחזור עם מלאי תבלינים וחוויות.
מזמינה את הנשים בחבורה להצטרף לחוויה שלנו, האותנטית, להודו השובה בקיסמה.
הצטורפו אליי להודו ולמלאכות המסורתיות הרבות, עטופות בניחוחות של אמונות:
על אומנות ואמונות – אומנויות מסורתיות בדרום הודו
מלאכות מסורתיות בדרום הודו – מלאכת החיים
ואם מעניין אתכם אירוח בסגנון אחר לגמרי, כי גם אתם אוהבים אורחים, אז כנסו לראות את ההפקה המצולמת על אירוח בסגנון פסטיבל הבירה, האוקטוברפסט. גם שם תמצאו מתכונים: