גם לכם יש את החברה הטובה הזאת שתמיד מעודכנת בכל הדברים השווים, שמכירה כל סצנה אמנותית חדשה בסביבה, שמעודכנת בכל הטרנדים הכי חמים? אם לא, ממליצה לכם בחום למצוא אחת כזו. והפעם – הההחברה ממליצה על Broken Fingaz, חיפה. המלצות לביקור!

Broken Fingaz, קרון הרכבת
קרון רכבת. "Broken Fingaz", חיפה

בכל פעם שאני מגיעה לארץ לביקור אני מנסה להתעדכן בכל הפרטים אבל מודה שלא תמיד מצליחה. להספיק לראות את כולם, קצת לטייל, קצת ים ו…. נגמרה החופשה. באוגוסט האחרון, ממש רגע לפני ש…, אפרת אמרה שאני חייבת להצטרף לטיול בעיר התחתית בחיפה.

נוסעים ברכבת מהתחנה בכפר יהושע, הולכים לראות את ציורי הקיר המדהימים של ברוקן פינגאז (Broken Fingaz), ביקור חובה בתערוכת "Shop It" במוזיאון חיפה ובאמצע חייבים לאכול גלידה מדהימה ולחמניות חמות במאפיית Breada Bakery. נשמע מבטיח. לא?

Broken Fingaz, חיפה. המלצות לביקור
הדוגמנית הפרטית על רקע ציורי הקיר בחיפה

אז אחרי שכנועים קשים ושוחד של טיפש-עשרה אחת ושל עוד אחד שמהר מאד יהיה גם כזה, של לצאת מוקדם מהמיטה בשביל לתפוס את הרכבת, התייצבנו מוכנים לטיול ברחובות המחודשים של העיר התחתית בחיפה, העיר בה גדלתי עד גיל 10.

נוסטלגיה חיפאית

המלצה לביקור בעיר התחתית חיפה
גרפיטי צבעוני לצד שחור לבן

יצא לי כבר כמה פעמים לעבור ליד, לראות את ההתחדשות העירונית המדהימה שקוראת שם, לאט אך בטוח. הסצנה הסטודנטיאלית ניכרת בהחלט בכל בתי הקפה הקטנים, הפאבים, חנויות הבוטיק, הבתים המתחדשים וציורי הגרפיטי המדהימים המתנוססים על כמה מקירות הבניינים. אבל תמיד שיטוט ברחוב העצמאות, ברחוב הנמל, בשער פלמר, מחזיר אותי שנים אחורה אל נוסטלגיה של אבא ימאי שהייתי מחכה לו בכניסה לנמל כשהיה מגיע מהפלגות ארוכות. או כשהיה לוקח אותנו לקנות את הטרנדים הכי עדכניים של נעלי אדידס ב"חנויות הימאים" שהיו פזורות לאורך הרחוב.

נוסטלגיה נוסטלגיה, אבל פנינו היו מכוונות לאמנות.

Broken Fingaz, חיפה. כמה צבע
בניחוח נוסטלגי

אז כמו שאפרת אמרה, וצדקה כרגיל, הציורים הענקיים, בצבעוניות העזה עם שילוב הדימויים, נוסטלגיים גם הם, של קולקטיב "ברוקן פינגאז", היו הצלחה ענקית, גם בקרב הילדודס שהסכימו ברוב טובם לדגמן לי על רקע כתמי הצבע המהפנטים.

Broken Fingaz, חיפה. כמה צבע
איפה אורי?
Broken Fingaz, חיפה. כמה צבע
תוספת צבע

"Broken Fingaz"

שלושת החברים בקולקטיב "ברוקן פיגאז", שגדלו יחד בחיפה, הפכו לסנסציה עולמית ואת הגרפיטי שלהם אפשר למצוא בניו – יורק, לונדון (למי שמחפש מקומות מיוחדים בלונדון), פריז, יפן, אמסטרדם, מקסיקו. באחד הראיונות איתם סיפרו כי מקורות ההשראה שלהם נלקחו מחוברות קומיקס ומסדרות מצויירות. הם התחילו לרסס על קירות בסוף שנות התשעים / תחילת שנות האלפיים, עוד כשהגראפיטי נחשב לואנדליזם. היום בהחלט יש לאמנות הרחוב מקום של כבוד בעולם האמנות והעיצוב ואפילו עושים בחיפה פסטיבל לכבוד זה.

"פסטיבל הקירות"

פסטיבל "הקירות" שנערך בחיפה ממש עכשיו (11-13/10/2018) מתמקד בשינוי המרחב הציבורי של אזורים מתפתחים של העיר. יתקיימו פתיחות של תערוכות רחוב, תערוכות "פופ אפ" ומופעים בשיתוף אמנים חיפאיים ואמנים אורחים. ממליצה מאד ללכת ולראות את העושר הצבעוני הזה, על רקע אניות הנמל.

אז נכון שכבר אמרתי שאפרת הכי מעודכנת? עוד מאוגוסט היא חזתה את הפסטיבל ולקחה אותי לפרומו. הרווחתי. מחכה לתכנית האמנותית שהיא תכין לי בחופשה הבאה ובינתיים מוזמנים לטייל איתי באתונה, עיר מלאה ברפיטי ושמחת חיים:

אתונה – חופשה אורבנית בבירה היוונית

רוצים לקבל עדכונים על פוסטים חדשים, הזמנות למסעות בעולם או אולי לקבל השראה?

הרשמו ואני מבטיחה להיות בקשר

מייל ראשון אמור להגיע אליכם אחרי שתכניסו כאן את הפרטים שלכם. אם אתם לא רואים, אנא בדקו שלא הגיע לדואר ספאם