אני מאד אוהבת לארח. תמיד אהבתי את ההרגשה שכולם יחד. מדברים, משלימים זמן אבוד, מספרים חוויות או רק מקשיבים. אבל ביחד. כשעברנו לגור רחוק מההמולה המוכרת, המבורכת, זה היה ממש חסר. כל אירוח נהיה חשוב, משמעותי, עם התכוונות מלאה. אפילו יותר מפעם.

עבודת אומנות של קהילה נשית המייצרת דרך המלאכות המקומיות המסורתיות ומביאות להעצמה נשית בעיר קוצ'ין

שלושה דברים הכרחיים לאירוח מוצלח

בשביל אירוח מוצלח צריכים שילוב מנצח של שלושה דברים – תפאורה מתאימה, מתכונים מנצחים ואורחים לשמוח איתם.

הפעם, האירוח שלי היה אירוח געגוע ביחד עם אירוח ציפייה. במסעות האחרונים שלי לדרום הודו, עם שותפתי וחברתי עדי, למדנו איך לבשל אוכל הודי אותנטי טבעוני, עם דגש על המנות הייחודיות של כל אזור, ההבדלים, דרכי ההכנה, שילוב התבלינים והטעמים ואפילו שילוב המנות בארוחה. תמיד עם חומרי גלם איכותיים, שיטות הכנה ידידותיות, שילוב תבלינים עם השפעות מחזקות, המתובלות אף הן באמונות עתיקות.

אהבנו כל כך שתמיד מיישמות בביתינו, לאהובינו. עכשיו, רגע לפני שיוצאות למסע נשים מטריף נוסף בדרום הודו, יש סיבה למסיבה. החלטנו לעשות חגיגה. חגיגה הודית אותנטית באווירה קסומה, עם תפאורה וקישוטים וכלים שהובאו היישר מהודו  (בלא מעט קילוגרמים של משקל עודף במזוודות) ועם תפריט של עשר מנות, הכי הכי.

אמרנו מסע נשים, אז אירוח של נשים. אין כמו לארח נשים. החגיגה היא חגיגה אמיתית. הכל הופך צבעוני יותר. הזמנו לארוחה נשים מיוחדות שהפכו את החגיגה לקסומה באמת.

הרבה לפני שהן הגיעו תכננו בקפידה את התפריט. איזו מנה לצד איזו מנה. מה בהתחלה ומה בהמשך. מה שותים ליד ועם מה מקנחים.

צלחות הודיות להגשה, שנקנו בשוק במדוראי

המפות ההודיות הוצאו מהארון, כך גם קערות ההגשה היפות והצלחות. קופסאות התבלינים ההודיים נפתחו ואפילו הקטורת חיכתה לתורה להידלק.

כל שולחן צריך עיצוב מתאים. ומה יותר פשוט מלהביא את המנדלה למרכז השולחן שלנו. הכל מתחיל בנקודת המרכז. המנדלה, העגולה, המכילה, הצבעונית, המחוברת לטבע, בסידור צבעוני מדיטטיבי, תהיה מרכז השולחן שלנו. קערה מוזהבת נבחרה בקפידה לצורך העיניין. קערה בגימור א-סימטרי, על מנת ליצור ניגודיות למעגליות של המנדלה, ששימשה גם לתאורת אווירה.

אורז ביריאני עם קשיו וצימוקים

מצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי לאחר שטיפה טובה

2 כפות שמן קוקוס או שמן נייטרלי בטעם

1 בצל קצוץ קטן

2 שיני שום כתושות

5 תרמילי הל מעוכים קלות

1-2 מקלות קינמון

1 כפית זרעי כמון

1 כפית מלח

חצי כוס אגוזי קשיו

שליש כוס צימוקים

3 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

  • בסיר גדול לחמם את השמן. לטגן את הבצל והשום כמה דקות עד שהבצל שקוף ורך.
  • להוסיף הל, קינמון, כמון, קשיו וצימוקים. לערבב כדקה עד שהריח משגע.
  • להוסיף את האורז ולטגן במשך דקה נוספת.
  • להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
  • להנמיך את האש ולבשל כ- 15 דקות עד שכל המים נספגים.
  • לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד כעשר דקות.

להגשה ניתן להוסיף כוסברה קצוצה, פרוסות לימון אן תוספת של קשיו ושקדים מוזהבים במחבת.

השולחן הצבעוני שלנו

מתכון של דאל עדשים אפשר למצוא בפוסט הצבעוני במיוחד על העיר מדוראי.

מתכונים הודיים נוספים, מיוחדים וטעימים במיוחד, אפשר למצוא בבלוג מעורר ההשראה של עדי, "דובדבנים של טעם".

הארומה ההודית של הביחד הנשי והצבעוני נשארה לה באוויר. עד הפעם הבאה, שנחזור עם מלאי תבלינים וחוויות.

מזמינה אותך להצטרף לחוויה שלנו, האותנטית, להודו השובה בקיסמה.

רוצים לקבל עדכונים על פוסטים חדשים, הזמנות למסעות בעולם או אולי לקבל השראה? 

הרשמו ואני מבטיחה להיות בקשר.

גלית


מייל ראשון אמור להגיע אליכם אחרי שתכניסו כאן את הפרטים שלכם. אם אתם לא רואים, אנא בדקו שלא הגיע לדואר ספאם.

נרשמתם בהצלחה - נשתמע בקרוב!